stiridesibiu.ro: Muntele- tara INTERZISA!

“O veste tristă- se pare că a început distrugerea şi demolarea refugiilor din Piatra Craiului. E vorba despre cele cu istorie, aflate pe traseele nemarcate. Castelul Craitei este deja distrus, dărâmat în râpă. Probabil şi alte refugii vor avea aceeaşi soartă.

Se pare ca cei din administratia parcului natural Piatra Craiului nu sunt straini de demolarea refugiilor de pe traseele nemarcate…Nu stim cu certitudine cine este responsabil de acest fapt, dar doresc sa atrag atentia ca se pierde o parte importanta din istoria alpina a Romaniei.

Un alt aspect absurd este interzicerea accesului alpinistilor în zone in care s-a facut istorie în alpinismul din Romania si, astfel, se pierd trasee importante din patrimoniul alpin, toate aceste sub ochii nostri si tot în Piatra Craiului. Să fie rea voinţa sau doar incompetenţa?!

Muntele a devenit o ţară interzisă. Problema cea mai mare e următoarea lege:”Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 3000 lei la 6000 lei pentru persoane fizice si de la 25000 lei la 50000 lei pentru persoane juridice: accesul si circulatia turistilor în extravilan, în habitate naturale, în afara traseelor turistice avizate si semnalizate ca atare, pe suprafata ariilor naturale protejate. (CONFORM OUG 57/2007, art. 53 alin (1) lit. L.”,

Adrian Valean- alpinist, ghid montan, coordonatorul expeditiei Manaslu 2013, membru voluntar Salvamont Sibiu.

Material realizat de portalul stiridesibiu.ro

About The Author